Опознай България с InCamp

Здравейте отново, деца на природата!

Ще Ви разкажем накратко за кампанията, която наскоро приключи.

Осъществихме идеята си да обиколим прекрасната ни страна и да разпънем „летящи палатки“ на всяко както познато място, така и скрито кътче, а от участниците се изискваше да познаят мястото на снимките, които поствахме в социалните мрежи и така да играят за една от трите дървесни палатки на марката „Tentsile”

Изкарахме си страхотно, открихме себе си отново и заобичахме България още повече.

Пътешествието ни премина през множество дестинации, коя от коя по-красиви. Те ни напомняха защо сме избрали да останем в нашата страна, защо да продължаваме да се борим за нейното бъдеще, да я пазим и ценим.

Топлите летни ветрове се завихриха около 20 юли и ни отведоха високо на скалите в Лакатник. Когато слънцето започна да угасва в околните хълмове, дългото приключение тепърва стартираше. Събудихме се с изгрева с величествената гледка към Белоградчишките скали! През следващите седмици наблюдавахме облятата от светлина Търнова крепост, докато лежахме в палатката метри над земята. Някои от нас за първи път видяха местност Побитите камъни край Варна, но пък се радваха отново да скачат от скалите на Тюленово като този път даже се мятаха и от палатката, разпъната над тях. Бризът ни заведе и по на север, в Крапец и Езерец, от чиито диви брегове не ни се тръгваше. 180 градуса на волана и заслизахме на юг… Кара Дере ни посрещна с безброй палатки и каравани, повече отколкото в детските ни спомени, както и впечатлените погледи на всички забелязали нашите „летящи“ къщи, които радостно разпънахме в дебелата сянка на дърветата. На юг от Бургас се местехме от ден на ден на различно място, срещахме се с приятели, карахме сърф и танцувахме до зорите в крайбрежните барчета. Плажовете на Корал, Арапя, Синеморец и Силистар ни посрещаха с отворените обятия на кристалните си води и копринен пясък, а Резово предизвика катерачните ни умения за пореден път, както и тези за разпъване на палатки над скали и разбиващи се вълни (но ние вече бяхме обиграни от Тюленово).

Стана ни горещо, а и Балкана пееше своята песен и ни викаше. Скочихме набързо до Бузлуджа, спомнихме си отминалите времена, преди вятъра да ни отведе към яз.Батак за една специална среща… Усещахме, че в Родопите ще се задържим и дълго обикаляхме техните гори, скрити водопади, прелестни поляни и студени язовори.

Времето напредваше и беше време да се приберем в родна София…

В края на месец август, душата ни беше изпълнена с радост. Повече от 3000 души се бяха включили в кампанията ни, пълни с ентусиазъм, а се оказа и знания за наша България.

Тримата късметлии получиха своите палатки, а ние вече замисляхме плана за кампанията на следващото лято… Кой знае- може и да се развихри въображението ни и съвсем да разчупим представите за свобода!

До скоро, приятели!

InCamp
Our place in nature

Share this post

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *